Nonke Buusjke
In de pittoreske setting van Nonke buusjke, een klein openluchtmuseum in de Schinveldse bossen, mochten wij in de stijl van de andere vakwerkhuisjes een nieuw vakwerkhuis neerzetten. De voornaamste richtlijnen waren de buitenmaten en faciliteiten zodat het voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden (dagbestedingen, exposities, bruiloften, ed).
Verder kregen we de vrije hand om er iets leuks van te maken. Nadat de mensen van de dagbesteding van nonke buusjke de fundering hadden uitgegraven zijn wij begonnen met het storten van de fundering en het metselen van de plint. Het eiken geraamte hebben we elders in een loods als bouwpakket gemaakt en terplekke opgezet. Om de uitgaven voor de stichting te beperken hebben we de kozijnen kant en klaar gekocht bij een 2e hands bouwmaterialen handel en het vakwerk hierop aangepast.
De buitengevel is aan de buitenkant `gewoon´ afgewerkt met vakwerkleem, naar binnen toe hebben we een isolatielaag aangebracht met stro en binnen wederom afgewerkt met vakwerkleem maar dan zonder gier, aangezien dit binnen jarenlang landelijke geuren achterlaat.


Terug naar website.